Οι Αρχαιότητες στη Βορειοδυτική Τροιζηνία


Στην περιοχή της Δρυόπης έχουν βρεθεί ίχνη της αρχαίας πόλης των Δρυόπων (1400-1300 π.Χ.), ενώ στο Άνω Φανάρι υπάρχουν ερείπια από οικισμό και τάφους της γεωμετρικής και ρωμαϊκής περιόδου.

Στην κορυφή του λόφου βορειοανατολικά πάνω από το χωριό του Άνω Φαναρίου υπάρχει το Κάστρο, μία από τις πέντε διασωζόμενες ως σήμερα μεσαιωνικές οχυρώσεις της Τροιζηνίας.

Επίσης πάνω από το χωριό βρίσκεται ο Κοκκινόβραχος, που είναι η είσοδος ενός φαραγγιού, γνωστού ως "Φαράγγι του Έρωτα", γιατί εκεί σύμφωνα με τη μυθολογία σκοτώθηκε ο Ιππόλυτος (γιος του Θησέα) έπειτα από τη συκοφαντική φήμη που διέδωσε η μητριά του Φαίδρα όταν απέκρουσε τον έρωτά της και τον ανάγκασε να τραπεί σε φυγή.

Πώς θα έρθετε

Τι προσφέρει η περιοχή

Το Ξενοδοχείο "Kalloni Resort", αποτελεί ορμητήριο για δραστηριότητες και εξορμήσεις που υπάρχουν πάρα πολλές στην Τροιζηνία, στη Χερσόνησο την Μεθάνων και στις γύρω περιοχές.

Βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό και τις δραστηριότητες με τις εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Εξάλλου, για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στο Ξενοδοχείο μας με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας, υπάρχουν για εσάς πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα γεμίσουν το χρόνο σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε ούτε μία ημέρα.

Περισσότερα

H Καλλονή αποτελεί αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό πολλών Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών. Υπόσχεται πολλές φυσιολατρικές απολαύσεις, τόσο θαλάσσιες, όσο και πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι". H Καλλονή με τα ιδιαίτερα ζεστά και απολαυστικά νερά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση, ψάρεμα καθώς επίσης για εναλλακτικές και οικογενειακές διακοπές.